Samenwerking

samenwerking

Samen bereik je meer

Het RTT vervult binnen de circulaire textielketen de fase ‘sorteren en herwinnen’.  Het RTT sorteert winkelkwaliteit voor de kringloopwinkels van De Beurs en Het Goed. Het RTT levert niet draagbaar textiel aan Frankenhuis ten behoeve van mechanische recycling. Ook wordt niet herdraagbaar katoen geleverd aan Saxcell voor chemische recycling. 

Het RTT staat open voor levering van textielfracties aan andere organisaties ten behoeve van product- en materiaalhergebruik.

Samenwerking

Texplus

De Beurs en Het Goed behoren tot de oprichters van Stichting TexPlus. Texplus is een samenwerkingsverband tussen 6 Overijsselse koplopers op het gebied van circulair textiel. Van inzameling tot verwerking en het vervaardigen van eindproducten; de gehele keten is vertegenwoordigd in de stichting. Het doel van Stichting TexPlus bestaat eruit de keten van inzameling tot hergebruik te verbinden. Dit door door hergebruik van textiele producten te stimuleren en met innovatieve technieken niet-herbruikbare textiele producten zo hoogwaardig mogelijk te recyclen, waarbij de markt actief betrokken wordt bij de ontwikkeling en toepassing van gerecyclede textiele materialen. Zie ook www.texplus.nl.

 

Samenwerking

KringCoop

RTT is lid van KringCoop, de kringloop coöperatie. Zie ook www.kringcoop.nl.

 

 

Samenwerking

Regio Greentex

RTT is deelnemer in een Europees samenwerkingsproject, waarbij gezamenlijk wordt onderzocht welke stappen gezet kunnen worden naar een circulaire textielketen. Zie ook www.regiogreentex.eu/dashboards/home.

 

Interesse?

Het RTT sorteert gebruikt textiel in diverse fracties gericht op product- en materiaalhergebruik.
Wil je hierover meer weten, of heb je behoefte aan bepaalde textielstromen? Wij horen het graag.